Mevlana Değişim Programı Toplantısı Yapıldı

13 Şubat 19

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi bünyesinde yürütülen Mevlana Değişim Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık başkanlığında Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörümüz Doç. Dr. Gökçe Merey ve birim/bölüm temsilcilerimizin katıldığı toplantıda Mevlana Değişim Programı ve Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, uluslararası işbirliklerine büyük önem veren Üniversitemizin 20 ülkede 48 üniversite ile yapmış olduğu Mevlana Değişim Programı anlaşmalarının sayısını arttırarak programdan daha aktif bir şekilde yararlanmak ve öğrencilerimiz ile öğretim elemanlarımızı bu konuda teşvik etmek için yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Mevlana Değişim Programı Nedir?

Mevlana Değişim Programı, yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler.

2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Değişim başvuruları başlamış olup, bunun için 22 Şubat 2019 tarihine kadar Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü’ne başvuruda bulunulabilecektir.

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Protokolü bulunan yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilecek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları ise, 12 Nisan 2019 tarihine kadar proje yürütücülerinin kendi şifreleriyle www.yoksis.yok.gov.tr  internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Mevlana Değişim Programı hakkında detaylı bilgi için Tıklayınız.

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvurusu için Tıklayınız.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvurusu için Tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

Mevlana Değişim Programı Toplantısı Yapıldı