İngilizce Seviye Tespit Sınavı (Uluslararası Öğrenciler için)

Sevgili Öğrenciler;

Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, tüm öğrencilerimiz için başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı ile ilgili bilgiler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİLER

Zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı olan bölümlerde eğitim görecek olan öğrencilerin hazırlık sınıfından muaf olabilmeleri için güz dönemi başlangıcında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Öğrenciler ilk olarak çoktan seçmeli testlerden oluşan Seviye Belirleme Sınavı’na girmek zorundadırlar. Bu sınavdan 65 puan ve üstü alan öğrenciler İngilizce Yeterlik Sınavı’na girebilirler.

SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS)

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 19 Eylül Pazartesi günü saat 10.30'da Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi B Blok (sağdaki blok) 2. Katta 202 ve 208 nolu amfilerde yapılacaktır.

SBS’ye 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptırmış öğrenciler ve hazırlık sınıfının ilk yılında başarısız olmuş tüm öğrenciler katılabilirler.

Bu sınavdan 65 puan ve üstü alan öğrenciler 21 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan İngilizce Yeterlilik Sınavı’na girebilirler.

Bu sınava girmeyen öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavı’na giremezler.

Hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler sınava girmek zorunda değildir.

Bilgi için: Eposta adresi: ydyo@hitit.edu.tr

SINAV YERİ: Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü, İlahiyat Fakültesi, 2. Kat, 202 ve 208 nolu amfiler.

SINAV TARİHİ: 19 Eylül 2022 Pazartesi Günü

SINAV SAATİ: 10:30